Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tudnivalók a kollégiumi elhelyezéssel kapcsolatban

2017.06.20

 

TUDNIVALÓK

A KOLLÉGIUMI ELHELYEZÉSSEL KAPCSOLATBAN

2017/2018. TANÉV

 

 I. Beköltözés

 

 1. A 2017/2018-es tanév 2017. szeptember 1-jén pénteken kezdődik.
 • A kollégiumba 2017. augusztus 31-én csütörtökön 1400-1700 óráig lehet beköltözni.
 • A kollégisták szüleinek a beköltözés napján 1700 órától szülői értekezletet                             tartunk.
 1. A kollégista a beköltözéskor az alább felsoroltakat hozza magával
  • az étkezési térítési díj megállapításához a mellékelt nyilatkozatot kitöltve és aláírva (nemleges válasz esetén is), csatolva a kért igazolásokat,
  • egy napra való élelmet (az étkezést a beköltözést követő 2. naptól tudjuk biztosítani a megrendelt és befizetett étkezés alapján)
  • szeptember havi étkezési térítési díj összegét (50%-os: 8.535 Ft, 100%-os: 17.070 Ft)
  • orvosi igazolást (az utolsó 6 hét alatt a családjában fertőző megbetegedés nem fordult elő, ill. közösségi elhelyezésre alkalmas),
  • a mellékelt nyilatkozatokat kitöltve és aláírva,
  • egy jó minőségű közepes vagy kis méretű lakatot 2 db kulccsal,
  • kollégiumi igazolványra, valamint postaköltségre 600 Ft-ot
  • egy hétre való fehérneműt, szabadidő ruházatot, évszaknak megfelelő felső ruházatot, hálóruhát, papucsot (amennyiben úgy kívánja, saját lepedőt, ágynemű huzatot),
  • tisztálkodási felszerelését (szappan, törölköző, fogmosó felszerelés, WC papír),
  • szekrényhez szükséges vállfát, csomagoló papírt,
  • étkezéshez, mosogatáshoz, szoba rendben tartásához szükséges eszközöket (tálca, pohár, kés, kanál, villa, konzervnyitó, szivacs, szalvéta, törlőkendő, mosogatószer stb.).

 

II. Étkezés

 

 1. A kollégiumi ellátás ingyenes, az étkezésért azonban a jogszabályban meghatározottak szerint térítési díjat kell fizetni. 100%-os térítési díj a következőképpen alakul: reggeli: 228,60 Ft, ebéd: 381 Ft, vacsora: 304,80 Ft. Kedvezményes 50%-os térítési díj: reggeli 114,30 Ft, ebéd 190,50 Ft, vacsora 152,40 Ft.

A Gyvt. 21/B.§. (2) bekezdése alapján 50 %-os étkezési térítési díjat fizet a szülő, ha:

 • a kollégiumba felvett tanuló rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult,
 • a szülő három vagy több kiskorú, vagy 25 év alatti nappali rendszerű oktatásban tanuló,
 • illetve életkortól függetlenül tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermeket nevel,

A Gyvt. 21/B.§. (1) bekezdése alapján ingyenes étkeztetésre jogosult azon tanuló, akit nevelésbe vettek vagy utógondozói ellátásban részesül.

 

A normatív kedvezményre való jogosultságról a szülőnek/gondviselőnek írásban kell nyilatkoznia a mellékelt nyomtatványon, amelyhez csatolnia kell a kért dokumentumokat. Ennek hiányában nem áll módunkban a kedvezményt biztosítani.

 

A kollégiumi étkezési térítési díjat tárgy hóra előre kell befizetni, csak a befizetés ellenében kapja meg a tanuló az étkezési jegyet a befizetéssel rendezett időszakra.

Amennyiben a tanuló betegség vagy más okból nem tud visszajönni a kollégiumba, kérjük telefonon vagy egyéb módon szíveskedjenek értesíteni a kollégiumot a távollét várható időtartamának megjelölésével. Az étkezés lemondását csak két nappal később tudjuk figyelembe venni. A lemondáshoz szükséges még az étkezési jegy leadása is. Az előre befizetett havi étkezési térítési díjat a távollét arányában lehetőség szerint jóváírjuk.

2. Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy a tanuló az étkezési térítési díj     befizetéséről egy készpénzfizetési számlát kap. Kérjük, ellenőrizzék ennek segítségével, hogy gyermekük befizette-e az étkezési díjat.

 

III. Egyéb tudnivalók

 

 1. A kollégiumba történő beköltözés előtt kérjük, hogy az előírások pontos megismerése érdekében tanulmányozzák át a kollégium honlapján (www.suranyikoli.eoldal.hu) elektronikusan, valamint az intézmény aulájában nyomtatott formában is megtalálható házirendet. Minden kollégistának be kell tartania az intézmény házirendjét, a balesetvédelemmel és tűzvédelemmel kapcsolatos előírásokat, valamint az együttéléssel kapcsolatos szabályokat.
 2. A tanulóknak a kollégiumot minden pénteken 1600 óráig kell elhagyniuk, és vasárnap 1700-2000 óra között kell visszaérkezniük. Szülői kérésre lehetőség van a hetek első tanítási napjának reggelén (hétfőn reggel) való visszajövetelre. Ezt írásban kell benyújtani. A rendkívüli (hét közbeni) hazautazásokat a szülő írásban kérheti előre, illetve rendkívüli, előre nem látható esetben telefonon.
 3. Nagyobb értékű használati tárgyakat, ékszereket és jelentősebb mennyiségű pénzt a tanuló ne hozzon, és ne tartson magánál! Ezek elvesztéséért felelősséget nem vállalunk!
 4. A tanuló felelősséggel tartozik szobája és a kollégium egyéb helyiségeinek, létesítményeinek berendezési tárgyaiért, felszereléséért, bútorzatáért. A tanulót kártérítési kötelezettség terheli szándékos vagy gondatlan károkozás esetén!
 5. Örömmel vesszük, ha a tanulók egy-egy otthonról hozott virággal, dísszel teszik otthonosabbá a szobájukat.
 6. Kérdés esetén e-mailben is fordulhatnak hozzánk a suranyi.koli@freemail.hu elektronikus címen. Bővebb információk kollégiumunkról a honlapunkon www.suranyikoli.eoldal.hu, valamint a „Surányi Kollégium” facebook oldalon találhatóak.